laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boterwafels
  ingrediënten:
   


  • 120 g boter (bakboter)
  • 500 g bloem (tarwebloem)
  • 5 dl water
  • 5 dl melk (halfvol)
  • 40 g gist
  • 5 g suiker
  • 5 eieren
  bereiding:
    De eieren splitsen. Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.

De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.

De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren. Alles zorgvuldig mengen.

De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg halen.

Dan de boter smelten en bij het mengsel voegen.

Bakken in een heet wafelijzer. Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats