|
|
|
Fijne laagjes aardappelschijfjes, ansjovis, auberg |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
5 grote, vastkokende aardappelen
4 el olijfolie
1 kopje verse basilicum
2 kopjes geraspte parmezaan
1 blik ansjovisfilet
1 aubergine
1 kopje zongedroogde tomaten |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen. Snij ze samen met de aubergine in dunne schijfjes. Neem een ovenschotel en strijk deze in met olijfolie. Leg een eerste laag aardappelen in de ovenschotel. Verdeel er een aantal ansjovissen en fijngesneden, zongedroogde tomaten over. Leg daarover een laagje aubergine. Bestrooi de aubergine met Parmezaanse kaas en versneden blaadjes basilicum. Werk het geheel af met wat olijfolie. Herhaal dit procédé, vanaf punt drie, nog drie maal. Werk dan de laatste laag af met een extra laag aardappelen en Parmezaanse kaas. Plaats de schotel nu in de oven (220°C; 20 min.).
Tip:
Giet op de bovenste laag een passata van tomaten en plaats de schotel in de oven. Strooi er daarna Parmezaanse kaas over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|