zalmfilet, sperzieboontjes en witte rijst. |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
300 g (witte) rijst
500 g zalmfilet
400 g sperzieboontjes
400 g roerbakgroenten
1 pakje Romige Kokosmelk
1 bakje Boemboe voor Sajoer Boontjes
Wok Olie
1 eetlepel citroensap |
|
bereiding: |
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes.
Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken). Halveer de boontjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten.
Schuif de groenten naar de rand. Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten. Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen.
Tip:
In plaats van zalm kun je garnalen of een andere stevige vissoort gebruiken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|