laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tilapiafilet met tomatensaus en olijven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 tilapiafilets (150 gram per stuk)
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen zwarte peper
5 tomaten
100 gram groene en zwarte olijven
50 gram bloem
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
2 tenen knoflook
  bereiding:
    Wrijf de tilapiafilets in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in plakjes. Wentel de visfilets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tilapia op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak de stukjes tomaat met de oregano en paprikapoeder 3-4 minuten op matig hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Schep de olijven erdoor en laat de saus nog even zachtjes doorpruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de tilapiafilets op vier warme borden en schep de saus erover en ernaast. Garneer eventueel met wat fijngehakte basilicum of peterselie.

Lekker met rijst en sperziebonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats