laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met gehaktballetjes
  ingrediënten:
    1 teentje knoflook
300 g rundertartaar
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
zout en peper
2 takjes verse basilicum
400 g farfalle of andere korte pasta
vloeibare margarine
1 blikje tomatenpuree
1.5 dl room
  bereiding:
    Pers de knoflook uit boven de tartaar. Kneed de kruiden, knoflook, zout en peper naar smaak door de tartaar. Vorm er balletjes van ter grootte van walnoten. Hak de basilicum fijn.Kook de farfalle in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit intussen 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan, wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de balletjes in 1 à 2 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Roer de room door de puree en laat nog ca. 1 minuut zachtjes koken. Giet de pasta af en meng de balletjes en saus erdoor. Bestrooi met de basilicum. Serveer met geraspte (Parmezaanse) kaas en een groene salade.

Tip:
Door het gebruik van tartaar en room met een laag vetpercentage is dit een slank gerecht.
Als je de tomatenpuree even meebakt verdwijnt de zure smaak en wordt hij wat zoeter.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats