laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bladerdeeggebakje met chocolademousse
  ingrediënten:
   

    1 ei
    muntblaadjes
    4 schijfjes boterbladerdeeg (diepvries)
    1 potje chocolademousse
    1 potje kersen zonder pit
    1/2 soeplepel aardappelzetmeel
    2 soeplepels lichte room
  bereiding:
    Laat het bladerdeeg op een koel oppervlak net ontdooien, rol het daarna op een met bloem bestoven ondergrond iets dunner uit.
Vet vier timbaalvormpjes of andere hoge ovenvaste vormpjes in en bekleed ze met de bladerdeegplakjes, laat de punten omhoog wijzen.
Prik er hier en daar met een vork in en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Laat dit in een zeer warme oven (220°C) in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Laat de bladerdeegbakjes afkoelen, laat ondertussen de kersen uitlekken, verwarm het sap en laat het binden met het aangemaakte aardappelzetmeel.
Vul de bakjes met chocolademousse, zet ze op bordjes en laat er een lepeltje kersensaus omheen 'lopen'.
Laat met een theelepel op gelijke afstand een druppel room vallen.
Verdeel de kersen over de bordjes en versier het geheel met muntblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats