|
|
|
Everzwijnstoofpotje met knolgroenten, tomaat en sc |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg everzwijnstoofvlees
1 dl olijfolie
1/2 l rode wijn
peper
1/2 l bruine fond
100 g blokjes wortel, ui en knolselder
tijm en laurier
1 blikje gepelde tomaat
200 g schelpjespasta
gehakte peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Kleur het everzwijnstoofvlees in hete olijfolie tot ze langs alle zijden mooi bruin ziet, kruid ze met flink wat peper en bevochtig met de wijn.
Laat eventjes opkoken en voeg er dan de fonds, de groenten en het kruidentuiltje aan toe. Laat rustig sudderen tot het vlees gaar is en hou het dan terzijde.
Voeg de gepelde tomaat bij de saus, laat 10 minuutjes sudderen en bind ze.
Kook de pasta al dente.
Kruid de saus na en voeg er het vlees en de gekookte pasta aan toe.
Laat nog eventjes opwarmen en strooi er de peterselie overheen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|