laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertestoofpot
  ingrediënten:
    500 gr. Hertepoulet
1 prei
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
2 dl. rode wijn
1 el. citroensap of wijnazijn
1 dl. Slagroom
peterselie
selderie
bieslook
5 cm. Winterwortel
1 el. oregano of basilicum
4 el. Allesbinder
60 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Snijd de hertepoulet klein en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee.
Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap,de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten.
Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe.


Hertestoofpot met rode kool en gekookte aardappelen of pasta


Tip:
Voeg bij het stoven 4 el. gewelde abrikozen toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats