laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas
  ingrediënten:
    500 gr. wild zwijnspoulet zonder been
600 gr. Zuurkool
0,25 l. blik ananas
1 ui
0,5 l. rode wijn
100 gr. katenspek of gerookt spek
2 tl. Tijm
2 tl. Rozemarijn
3,5 el. Bloem
2 el. Olie
zout en peper
  bereiding:
    Snijd de poulet klein en marineer deze in de wijn met de gehakte ui en de kruiden,gedurende ca. 12 uur in de koelkast.
Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en voeg de olie toe.
Doe vervolgens het uitgelekte vlees erbij en bak dit rondom bruin.
Voeg het marinadevocht toe en sluit de pan.
Stoof het geheel gedurende ca. 90 minuten en bind bij met de aangemengde bloem.
Verwarm de zuurkool met het ananasvocht en de kleingesneden ananas.
Laat de zuurkool uitlekken, schep deze in een verwarmde schaal en daarop de wild zwijnspeper.


Wild zwijnspeper met zuurkool, tuttifrutti en gegratineerde aardappelpuree.


Tip:
Voeg bij het stoven de zuurkool met de ananas toe en voeg op het laatst 1 dl. slagroom toe aan het gerecht.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats