laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peperroomsaus
  ingrediënten:
    Voor de basis saus:

    3.5 dl vleesbouillon, 1 ui, gehakt
    2 wortelen (in stukjes), 2 teentjes knoflook (gehakt)
    1 laurierblad
    3 grote tomaten, in stukken
    1 glas rode wijn
    100 g spekblokjes
    1.5 dl olijfolie
    100 g bloem
    voor de afwerking:
    1 dl room
    1 el vers gemalen peperkorrels
  bereiding:
    Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en wortel aan, laat zo'n 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg al roerend de bloem toe, giet vervolgens de wijn en de bouillon erbij en meng er ook het laurierblad, de tomaten, wat zout en peper onder. Werk af met nog 3 dl water, roer goed en laat op een zacht vuurtje anderhalf uur pruttelen, roer af en toe.
Duw nu de saus door een zeef en verdeel in porties, normaal voor 4 personen volstaat 3 dl. de rest kan je makkelijk invriezen voor later gebruik.

Afwerking:
Verhit langzaam 3 dl basissaus en voeg er de vers gemalen peper aan toe, laat 10 minuten zacht pruttelen.
Werk af met de room en serveer meteen.

Gaat bij de meeste vleessoorten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats