laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pepersteak op Franse wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 steaks van 200 g
    1 eetlepel zwarte peperkorrels
    1 eetlepel witte peperkorrels
    20 g boter
    4 cl cognac
    1/4 l room
    zout (naar believen)
    gemengde sla
  bereiding:
    Voor de steaks:
Plet met een lepel de peperkorrels in een bordje.
Strooi de gebroken peper over beide zijden van de steaks en druk deze goed aan.
Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de steaks langs beide zijde mooi bruin.
Haal de steaks uit de pan en hou ze warm.

Voor de saus:
Giet het braadvet uit de pan en blus de braadfond met de cognac.
Voeg daar de boter en de room bij, laat de room wat inkoken en breng op smaak met een beetje zout.

Voor de salade:
Was een ruime hoeveelheid gemengde sla. Snijd de sla eventueel klein.
Laat de gemengde sla natuur of verrijk ze met een vinaigrette of met mayonaise.



Tip:
De steaks zijn zeer goed te combineren met frietjes, gebakken aardappeltjes of kroketjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats