laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde gans met honing
  ingrediënten:
    1 wilde gans
5 el. Honing
3 el. Citroensap
1 1/2 dl. witte wijn
1 ui
2 tl. Tijm
1 tl. Rozemarijn
150 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Vul de gans met een mengsel van de gehakte ui, de tijm en de rozemarijn.
Bestrooi de buitenkant met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de gans rondom bruin.
Plaats de deksel schuin op de pan en braad de gans, gedurende ca.1.30 uur.
Breng de honing, het citroensap en de wijn aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten inkoken.
Voeg dit toe aan de gans en bedruip de gans regelmatig met het braadvocht.
Maak jus door water aan het honingmengsel toe te voegen.


Gebraden gans met honingsaus, gekookte broccoli, sla en gekookte aardappelen.


Tip:
Vervang witte wijn door appelsap en rozemarijn door marjolein.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats