Wild konijn in pruimensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
wild konijn in delen
200 gr. gedroogde pruimen
0,5 l. sinaasappel- of appelsap
1 tl. kruidnagelpoeder
1 tl. nootmuskaat
1 tl. gekneusde peperkorrels
2 tl. kaneel
1 dl. rode wijn
1 bekertje crème fraiche
50 gr. boter of margarine
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Week de pruimen in het vruchtensap met de kaneel gedurende 12 uur.
Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg vervolgens de wijn, de overige kruiden en de pruimen toe en stoof het geheel,gedurende ca. 60 minuten.
Voeg de crème fraiche al roerende toe en maak het stoofvocht op smaak af met zout en peper.
Wild konijn in pruimensaus met rode kool en gekookte rijst.
Tip:
Vervang pruimen door abrikozen of tutti frutti. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|