|
|
|
Marokkaanse spaghetti |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
300 g gedroogde spaghetti
100 ml olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
8 tomaten, fijngehakt
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen komijn
snufje kurkuma
100 g geroosterd amandelschaafsel
100 g gekookte kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld indien uit blik
bosje verse peterselie en koriander, fijngehakt
handvol versgehakte munt
zout en versgemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Kook de spaghetti al dente in kokend water met zout. Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook op matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg tomaten, kaneel, komijn, kurkuma toe en bak circa 20 minuten op matig vuur tot de tomaten uit elkaar vallen. Breng de saus op smaak en voeg amandelschaafsel en kikkererwten toe. Giet de pasta af en verdeel hem over vier borden. Schep de kruiden door de saus en meng deze door de pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|