laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwfilet met romige druivensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    300 g witte druiven, gewassen
    400 g kabeljauwfilet (eventueel diepvries), ontdooid
    versgemalen peper, zout
    30 g boter
    1 dl halfdroge witte wijn
    1 zakje peperroomsaus (Knorr)
  bereiding:
    Neem 4 kleine trosjes druiven en houd ze apart.
Halveer de rest van de druiven en verwijder de pitten.
Dep de vis droog met keukenpapier.
Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak.
Smelt de boter met de wijn in een ruime pan en breng het aan de kook.
Leg de vis in de pan.
Stoof de vis in ± 7 min. op een laag vuur helemaal gaar.
Schep de visfilets voorzichtig uit de pan en houd ze warm.
Schenk het stoofvocht in een maatbeker en vul het aan tot 2 ½ dl met water.
Doe het vocht met het sauspoeder in een steelpan.
Breng alles al roerende aan de kook.
Voeg de gehalveerde druiven toe en warm ze kort mee.
Serveer de saus bij de vis.
Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Tip:
Maak de peperroomsaus zelf

[color=blue:b0f904d477]Peperroomsaus[/color:b0f904d477]

Voor de basis saus:

    3.5 dl vleesbouillon, 1 ui, gehakt
    2 wortelen (in stukjes), 2 teentjes knoflook (gehakt)
    1 laurierblad
    3 grote tomaten, in stukken
    1 glas rode wijn
    100 g spekblokjes
    1.5 dl olijfolie
    100 g bloem
    voor de afwerking:
    1 dl room
    1 el vers gemalen peperkorrels



Doe de olie in een grote pan (liefst met antiaanbaklaag) en fruit hierin de ui, knoflook, spek en wortel aan, laat zo'n 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg al roerend de bloem toe, giet vervolgens de wijn en de bouillon erbij en meng er ook het laurierblad, de tomaten, wat zout en peper onder. Werk af met nog 3 dl water, roer goed en laat op een zacht vuurtje anderhalf uur pruttelen, roer af en toe.
Duw nu de saus door een zeef en verdeel in porties, normaal voor 4 personen volstaat 3 dl. de rest kan je makkelijk invriezen voor later gebruik.

Afwerking:
Verhit langzaam 3 dl basissaus en voeg er de vers gemalen peper aan toe, laat 10 minuten zacht pruttelen.
Werk af met de room en serveer meteen.

Gaat bij de meeste vleessoorten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats