laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensmignonettes met selderpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 varkensmignonettes
    100 g boter
    zout
    peper
    marjolein

    Voor de selderpuree:
    500 g aardappelen
    1 knolselder
    50 g boter
    125 cl melk
    peper
    zout
    muskaatnoot
  bereiding:
    Voor de mignonettes:
Wrijf de varkensmignonettes in met zout, peper en marjolein.
Bak ze vervolgens in een hete pan langs beide zijden mooi bruin.
De mignonettes mogen een beetje rose blijven. Zo blijft het vlees lekker sappig.

Voor de selderpuree:
Schil de aardappelen en de knolselder en kook beide gaar in licht gezouten water.
Prik regelmatig met een vork in de knolselder. Zo kunt u voelen of hij al gaar is.
Laat vervolgens even uitlekken.
Pureer de aardappelen en de knolselder.
Roer een klontje boter door de gepureerde aardappels en knolselder en voeg er de melk aan toe.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Tip:
Doe een eitje door de puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats