laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde duif met rieslingsaus
  ingrediënten:
    4 wilde duiven
4 dl Riesling wijn
3 el. rode bessengelei
2 dl. room
2 tl. laurierpoeder
2 tl. tijm
100 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de binnenkant van de duiven met de laurier, tijm, zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin.
Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 30 min.
Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braad-vocht.
Neem de duiven uit de pan en houdt ze warm.
Blus de braadboter met de wijn en roer de aanbaksels los.
Zeef het vocht, breng dit opnieuw aan de kook en kook het geheel in tot 2 dl.,
Voeg al roerende de bessengelei en de room toe.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de duiven op een verwarmde schaal en schenk een gedeelte van de saus eroverheen


Wilde duiven met rieslingsaus, spruitjes, gestoofde peertjes en gekookte groene pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats