|
|
|
Wilde duif met maderasaus, |
|
ingrediënten: |
|
|
4 wilde duiven
2 dl. madera
150 gr. gemengd gehakt
1 ui
1 tl. tijm
1 el. bloem
80 gr. boter of margarine
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Vul de duiven met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin.
Voeg de gehakte ui, de tijm en de madera toe en braad het geheel 30 minuten.
Keer de duiven regelmatig om en bedruip ze met het braadvocht.
Bind het vocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met madera en peper.
Wilde duif met maderasaus, bleekselderij en gekookte krieltjes.
Tip:
Vervang madera door rode port of sherry. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|