laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wilde eendenfilets met kersensaus
  ingrediënten:
    4 wilde eendenfilets
1 pot kersen op sap
50 gr. boter of margarine
1 1/2 el. Aardappelmeel
1 1/2 el. Marasquin of kersenlikeur
zout en peper
  bereiding:
    Bestrooi de eendenfilets met zout en peper.
Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Neem de pan van het vuur en voeg de overige boter toe.
Verwarm de kersen met 2 dl. sap in een andere pan.
Meng het aardappelmeel aan met de Marasquin en bind hiermee het kersensap.
Verwarm de boter opnieuw en bak hierin de eendefilets aan beide zijden bruin(reken voor elke zijde ongeveer 4 minuten).
Neem de filets uit de pan en serveer ze op verwarmde borden.
Voeg het overige ker-sensap toe aan de bakboter en serveer de kersensaus er apart bij.


Wilde eendenfilets met kersensaus, spruitjes en gekookte aardappelen.


Tip:
Voeg de kersensaus toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats