laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenstoofvlees
  ingrediënten:
   
  • 500 gr Kalkoenstoofvlees
  • - 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen
  • - 1 stukje gember
  • - 1 koffielepel sesamolie. sojasaus. (a)
  • - maizena, peper (a)
  • - 1 soeplepel oestersaus (a)
  • - 1 pak pijpajuintjes en korianderblaadjes
  • - soeplepel fijngehakte look
  • - mushroom sojasaus
  • - sake of droge sherry
  • - tas water
  bereiding:
    Snij de kalkoen redelijk fijn en marineer ze met de ingredienten onder (a) gedurende 30 min. Leg de paddestoelen in warm water gedurende 20 min. Snij de gember en de pijpajuin in fijne schijfjes
Verwarm de wok met 1 soeplepel olie en bak de look en de gember tot deze lichtbruin kleuren. Doe er dan de paddestoelen bij en bak verder voor 30 sec. Doe er een beetje sesamolie bij en dan ook de gemarineerde kalkoenstoofvlees.
Bak verder tot het vlees bijna gaar is en doe er dan 1 soeplepel donkere mushroom sojasaus bij en een halve tas water. Dek de pan af met een deksel voor 1 min.
Doe er dan de pijpajuintjes bij en bak verder voor 30 sec. Doe er nog een beetje sake bij.
Als alles klaar is. kan je nog maizena met water bijvoegen om alles aan te dikken.[/list]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats