|
|
Maak eerst het deeg. Zeef de bloem en voeg er 50 gram suiker en wat zout aan toe. Kneed vervolgens de boter door het deeg tot het verkruimelt. Voeg als laatste ook de sherry bij het deeg. Goed mengen. Leg een doek over het deeg en laat het een uur rusten. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit en zoek een taartvorm van ongeveer 25 centimeter doorsnede. Prik enkele gaatjes in het deeg en bak het 15 à 20 minuten.
Vervolgens maken we de vulling klaar. Neem 180 gram aardbeien, was ze en snij ze klein. Doe ze in een steelpannetje met het water, het citroensap en de suiker. Kook het tot het kleurt en stroperig wordt. Roer dan de gelatine erdoor. Daarvoor moet je wel de pan van het vuur halen. Laat de vulling afkoelen.
Was de rest van de aardbeien en snij ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Neem de taartbodem en bedek de bodem met een laagje gelatinesiroop. Leg daarop de rest van de aardbeien. Decoreer voor de liefhebbers de afgewerkte taart met een beetje slagroom. |