Fillo-driehoekjes met zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 15 stuks:
1/2 fillobladerdeeg
75 gr gerookte zalm
2 creme fraiche
25 gr boter
2 eieren
peper
zout
cayennepeper
gesmolten boter |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Ca. 30 minuten van tevoren: Fillobladerdeeg laten ontdooien en onder vochtige theedoek bewaren om uitdrogen te voorkomen. Oven voorverwarmen op 175 graden celcius of gasovenstand 3.
Bereiding:
Gerookte zalm grof hakken en mengen met cr#me fra#che. Boter smelten in koekenpan en eieren loskloppen, in pan schenken en met houten lepel roeren tot eieren bijna gestold zijn. Pan van fornuis nemen en eieren mengen door zalmmengsel. Pittig op smaak brengen met cayennepeper, peper en zout. Vel fillobladerdeeg afnemen van stapeltje (rest onder theedoek bewaren) en deeg in repen van ca. 5 cm breedte snijden. Theelepeltje vullen op 2 cm van onderkant scheppen. Vanaf onderaan reep deeg over vulling om en om tot driehoekjes vouwen. Driehoekjes op met bakpapier bedekte bakplaat schikken en bestrijken met gesmolten boter. Driehoekjes goudbruin bakken in ongeveer 10 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|