|
|
|
Kalfsleverbroodje als amuse |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor het broodje:
250 g kalfslever
100 g vers vetspek
mascarpone
80 g in crème fraîche geweekt broodkruim
1 ei
7 g zout, beetje peper en nootmuskaat
1 eiwit
1 dl room
sjalot
kalfjus
knolselderij
Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik:
100 g gekookte hartzwezerik
50 g suiker
100 g boter
Voor de saus van eekhoorntjesbrood:
3 dl Madeira
1 dl kalfsbouillon
1 grote boleet |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de kalfslever met Cognac, sla de mascarpone los en spatel doorheen.
Fruit sjalot aan, giet de jus erop en daarna de room.
Laat hierin de knolselderij gaarkoken en blender.
Stamp de kalfslever met het spek fijn, werk er het broodkruim door en vervolgens het ei en de kruiding.
Passeer deze massa door een zeef, zet op ijs en roer er de eiwitten en room door.
Laat in een vorm au bain-marie garen.
Smelt de suiker, laat hierin de zwezerik kleuren en voeg vervolgens de boter bij.
Laat de Madeira met de brunoise van het eekhoorntjesbrood inkoken, voeg de bouillon toe, laat even goed doorkoken, bewerk met de staafmixer en zeef. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|