laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenroomsoep
  ingrediënten:
    15 cl verse room
50 g boter
1 snuifje geraspte nootmuskaat
2 preistengels
1 teentje gepelde knoflook
1 bosje koriander
1 kg pompoen
  bereiding:
    Snij de pompoen in grote blokken en de witte preistengel in ringen. Fruit de preiringen 2 min. in hete boter in een stoofpan.
Voeg er de pompoenblokjes, de knoflookteentjes en 1,25 l water aan toe. Strooi er zout over en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur iets lager en laat nog 30 min. koken op een laag vuurtje.
Mix het geheel en schep in vooraf verwarmde diepe borden.
Strooi de koriander over de soep, kruid met een mespuntje gemalen nootmuskaat en giet een wolkje verse room in het midden van het bord.
Heet opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats