|
|
|
Brugse pita met parelhoen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 parelhoenfilets
2 dl barbecue saus
1 ontpitte, in blokjes gesneden rode paprika
2 theelepels Bertolli pastasaus met mediterrane groenten
1 mespuntje cayennepeper
1 dl arachide-olie
limoensap
2 theelepels fijne bloemsuiker
1 dl mayonaise citroen
3 dl volle yoghurt natuur
2 teentjes knoflook
40 g Brugse Blomme kaas
4 pitabroodjes
1/2 zakje icebergsla, in reepjes gesneden
2 tomaten in schijven
1 rode ui in dunne plakjes |
|
bereiding: |
|
|
Meng alle ingrediënten voor de parelhoen (barbecue saus, rode peper, groentensaus, peper, olie, limoensap en suiker). Snij de parelhoenfilets in sneetjes en meng ze er mee.
Bak de stukjes in een niet te warme pan.
Mix met een staafmixer alle ingrediënten voor de dressing: mayonaise, yoghurt, knoflook en Brugse Blomme kaas.
Verwarm de pitabroodjes in de oven, snij ze open en beleg ze met de Brugse Blomme kaas.
Verdeel de parelhoen over de broodjes met een paar tomatenschijven, ui en ijsbergsla. Nappeer met de dressing. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|