laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Herfsthaasje met puree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    6 herfsthaasjes (een heerlijk gevuld varkenshaasje met een kruidige Rambol)

    Voor de groenten:
    1 kg spruitjes
    50 g boter
    muskaatnoot

    Voor de saus:
    50 g boter
    50 g bloem
    1/2 liter halfvolle melk
    50 g gemalen Parmezaanse of Gruyérekaas
    peper en zout
  bereiding:
    Voor de herfsthaasjes:
Laat een klontje boter smelten in de pan en bak de herfsthaasjes mooi bruin op een zacht vuurtje.

Voor de groenten:
Ontdoe de spruitjes van verkleurde blaadjes.
Was ze vervolgens, doe ze in een pot waarin het water ongeveer drie centimeter hoog staat en bestrooi ze met een beetje zout.
Breng de spruitjes aan de kook met het deksel op de pot en laat ze gedurende 15 minuutjes koken. Prik er regelmatig in met een vork. Zo voelt u wanneer ze gaar zijn.
Zijn de spruitjes gaar, giet ze dan in een vergiet en laat ze uitlekken.
Laat vervolgens wat boter smelten in een pot en stoof de spruitjes gedurende een korte tijd in de hete boter.
Breng op smaak met muskaatnoot en dien warm op.

Voor de saus:
Laat de boter smelten en voeg de bloem toe.
Voeg daarna ook de melk toe en roer met een klopper tot u een gladde saus bekomt.
Roer er vervolgens met een spatel of houten lepel de gemalen kaas doorheen.
Kruid de saus bij met peper en zout.


Dien op met een heerlijke romige puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats