laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazenrugfilets met stoofvruchten
  ingrediënten:
    4 hazenruggen
2 uien
2 appelen
4 eetl. gewelde rozijnen
2 bananen
2 tl. Kerrie
2 el. ketjap bentang manis
1 el. gehakte gember
1/2 l. blik ananasstukjes
ananassap
50 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Verwarm 30 gr. boter in een pan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie.
Voeg vervolgens de geschilde appelen in blokjes, de rozijnen, de ketjap, de gember en de ananas met een beetje sap toe.
Sluit de pan en stoof dit ca. 5 minuten.
Voeg daarna de bananen in plakjes toe en stoof dit nog 5 minuten.
Bestrooi de rugfilet met zout en peper.
Verwarm de overige boter in een andere pan en bak hierin de hazenrugfilets aan beide zijden bruin (ca. 3 minuten aan ieder kant).


Gebakken hazenrugfilets met vruchtenstoofschotel, gekookte rijst vermengd met doperwten en een gemengde witlofsalade.



Tip:
Vervang de gehakte gember door 2 tl. gemberpoeder en voeg 1 tl sambal oeloek toe voor de pittige smaak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats