|
|
|
Hazenrugfilet in kersensaus, |
|
ingrediënten: |
|
|
4 hazenrugfilets
1 potje ontpitte kersen
8 jeneverbessen
tabasco
1/2 l. blik halve peren
1 tl. Suiker
50 gr. boter of margarine
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Laat de kersen uitlekken en bewaar het vocht.
Bestrooi de hazenrugfilets met zout / peper.
Verwarm 35 gr. boter in een pan en bak hierin de gekneusde jeneverbessen gedurende ca. 2 minuten.
Neem deze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw.
Bak hierin de filets aan beide zijden (ca. 3 minuten per zijde).
Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
Blus de bakboter met het kersensap en voeg de kersen, 2 druppels tabasco en de uitgelekte peren met de suiker toe en kook dit in.
Gebakken hazenrugfilet in kersensaus, gekookte peultjes en gekookte krieltjes.
Tip:
Voeg 1 el. Kirsch en 1/2 tl. gemberpoeder toe aan de kersensaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|