laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenbrood
  ingrediënten:
    25 gr. pecannoot
300 gr. pompoenvlees, schoongemaakt, ontpit
2 stuks eieren
1.5 tl. zout
0.8 tl. kaneel
0.8 tl. nootmuskaat
0.5 tl. kruidnagelpoeder
0.5 tl. gemberpoeder
120 ml. olie
80 ml. melk
225 gr. bloem
200 gr. suiker
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pecannoten licht in de oven, laat ze afkoelen en hak ze grof. Pureer het pompoenvruchtvlees. Meng in een grote schaal de (losgeklopte) eieren met de pompoenpuree. Voeg de olie en de melk toe en meng alles goed. Zeef de bloem met het zout, de suiker en de specerijen en schep dit samen met de pecannoten door het pompoenmengsel. Doe dit geheel in een ingevette broodvorm (ca. 1 liter).

Laat dit geheel 50 tot 60 minuten bakken in de oven, tot een breinaald er droog uitkomt. Het brood uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats