laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenwafels
  ingrediënten:
    Een beetje olie

Voor het deeg:
200 g vruchtvlees van een pompoen
200 g zachte boter of margarine
100 g basterdsuiker of bruine suiker
1 zakje Gevanillineerde suiker
1 snuifje zout
3 eieren
75 g tarwemeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder Backin
75 g bindmiddel
100 g gemalen amandelen

Voor de pompoen-kaneel-slagroom:
200 g vruchtvlees van een pompoen
200 g room
20 g basterdsuiker of bruine suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1/4 theelepel gemalen kaneel
  bereiding:
    Houd rekening met de gebruiksaanwijzing van uw wafelijzer!


Laat het wafelijzer op de hoogste stand voorverwarmen.

Verdeel voor het deeg het vruchtvlees van de pompoen in kleine stukjes.


Roer de boter of de margarine smeuïg in een mengkom met de mixer. Voeg er geleidelijk de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe en roer het onder de smeuïge boter tot er een gebonden mengsel ontstaat. Roer vervolgens elk ei met de mixer op de hoogste stand ongeveer 1/2 minuut onder het mengsel.

Meng het meel met het bakpoeder en het bindmiddel, zeef het geheel en roer het met de mixer op de laagste stand in 2 porties onder het mengsel.

Roer tenslotte het vruchtvlees van de pompoen en de amandelen onder de massa.

Zet het wafelijzer nu op de middelste stand en smeer het in met wat olie.

Verdeel kleine porties over het wafelijzer en laat de wafels op een middelmatige hitte goudbruin bakken.

Laat de wafels afzonderlijk op een taartrooster afkoelen.

Pureer het vruchtvlees van de pompoen voor de pompoen-kaneel-slagroom. Klop de room samen met de suiker en de Klop-Fix stijf. En roer vervolgens het vruchtvlees en het kaneel onder de slagroom.

Serveer uw afgekoelde pompoenwafelen met een toefje pompoen-kaneel-slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats