|
|
|
Lamskoteletjes op Italiaanse wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
12 lamskoteletjes met rib
Voor de marinade:
3 teentjes knoflook
enkele takjes verse basilicum, rozemarijn en peterselie
een halve limoen
olijfolie
Voor de groenten:
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
1 blik gepelde tomaten
50 g boter of olijfolie
125 cl rode wijn
zout, peper en oregano |
|
bereiding: |
|
|
Voor de koteletjes en de marinade:
Pel de knoflookteentjes, was de verse kruiden en hak alles fijn.
Pers de halve limoen uit en snijd de schil van de limoen zeer fijn (zeste).
Vermeng het sap van de limoen met olijfolie, de zeste en de verse kruiden tot een marinade.
Dep de lamskoteletjes met de keukenrol, bestrijk ze met de marinade en plaats ze in een diepe schotel.
Laat de lamskoteletjes gedurende 10 uren marineren in de koelkast.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en braad de lamskoteletjes mooi bruin.
Voor de groenten:
Was de groenten en snijd ze in kleine reepjes.
Verhit vervolgens 2 eetlepels olijfolie in een pot en laat de auberginereepjes er gedurende enkele minuten in braden.
Voeg daarna de courgette en de paprika's toe en laat het geheel een vijftal minuutjes bakken.
Zeef de tomaten uit blik fijn en voeg ze samen met de wijn bij de groenten.
Breng op smaak met oregano, peper en zout en laat het geheel 15 minuten stoven met het deksel op de pot.
Dien warm op met de lamskoteletjes.
Geef er tagliatelle bij |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|