|
|
|
Gebraden wilde gans met kersensaus, |
|
ingrediënten: |
|
|
1 wilde gans
1 pot kersen op sap
2 dl. rode port of bessenlikeur
1 tl. Kaneel
aardappelmeel
8 el. rode bessenjam of gelei
1 ui
4 worteltjes
1 tl. Tijm
1 tl. Laurierpoeder
peterselie
1 dl. Bouillon
1 dl. rode wijn
150 gr. boter of margarine
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Bestrooi de gans aan de binnen en buitenkant met zout en peper.
Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de gans rondom bruin.
Voeg de gehakte ui, de kleingesneden worteltjes, de tijm, de laurier, de peterselie,de bouillon en de wijn toe en plaats de gans in een voorverwarmde oven (200 graden),gedurende 10 minuten en daarna op 180 graden, gedurende 80 minuten.
Keer de gans regelmatig en bedruip deze met het braadvocht.
Verwarm de kersen op sap met de port en de kaneel en laat dit inkoken tot de helft.
Voeg de jam of gelei toe en bind eventueel bij met aangemengd aardappelmeel.
Neem de gans uit de oven, leg deze op een verwarmde schaal en giet er een weinig kersensaus overheen.
Voeg de overige saus toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los.
Gebraden gans met kersensaus, sperzieboontjes, tuttifrutti en gekookte aardappelen.
Tip:
Neem het gare ganzenvlees van de botten en verwarm dit in de kersensaus.
Voeg op het laatst 1 dl. slagroom toe aan de kersensaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|