laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Uienkonfijt ‘maison’
  ingrediënten:
    uien
olijfolie
suiker
ciderazijn
laurierblaadjes
rozepeperbolletjes
peper en zout
  bereiding:
    Snij 1 kg uien in fijne reepjes. Laat gaar worden in 3 eetl. olijfolie en voeg er 200 g suiker aan toe. Laat even karameliseren en blus met 1 dl ciderazijn. Voeg 2 laurierblaadjes toe, en 1 eetl. rozepeperbolletjes. Laat +- 1 u op een zacht vuur sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe. Kruid naar smaak met peper en zout.



Gebruik konfijt om uw saus bij het wild af te werken of vul er bijvoorbeeld halve gekookte witloofstronkjes mee. Uienkonfijt smaakt trouwens overheerlijk bij wildpaté.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats