laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vijgensaus
  ingrediënten:
    gedroogde vijgen
2 dl witte porto
ciderazijn
honing
tijm
1 eetl. bloem
1 eetl. boter
peper en zout
  bereiding:
    Laat gedroogde vijgen zwellen in 2 dl witte porto gedurende 2 à 3 u. Snij de gemarineerde vijgen in 3 en breng aan de kook samen met de porto. Voeg ook 1 eetl. ciderazijn, 1 koffiel. honing en een snuifje tijm toe. Laat even doorkoken op een hevig vuur. Giet door een zeef en doe het vocht opnieuw in een pan. Bind de saus met het mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. boter. Doe er de uitgelekte vijgen bij, laat nog even opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats