|
|
|
Gemarineerde hazenrug 2 |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 hazenruggen
0,5 L vleesbouillon (1 blokje opgelost)
boter
100 g gerookt spek
Voor de marinade:
1 fles rode wijn
1 ui
1 wortel
1 kleine selder
1 teentje knoflook
--kruiden:
peterselie
tijm
laurier
peperbolletjes
1 eetl. olie
1 eetl. azijn
zout |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:(ten minste 12 u vooraf)
Doe de helft van de fijngesneden groenten samen met de kruiden, olie en azijn in een kom. Leg hierop de diepgevroren hazenruggen en bedek met de rest van de groenten. Overgiet met de rode wijn, zodat de hazenruggen onderstaan. Dek de kom af en laat 12 tot 24 uur marineren op een koele plaats. Keer het vlees nu en dan om.
Bereiding:(± 25 min.)
Dep de hazenrug goed droog en laat korsten in de hete boter. Laat daarna 15 à 20 min. verder braden in de oven (250 °C).
Stoof intussen in dezelfde braadpan de groenten uit de marinade even op, samen met het fijngesneden gerookt spek.
Overgiet met de helft van de marinade en een gelijk deel vleesbouillon. Laat tot de helft inkoken en zeef daarna de saus.
Neem de hazenrug uit de ovenschotel en giet de gezeefde saus bij het braadvocht. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Schep de hazenruggen op een schotel en overgiet met de saus. Dien op met aardappelsparretjes of aardappelkroketten en appelen gevuld met veenbessen.
[b:60a449a60e]Appelen met veenbessen[/b:60a449a60e]
Schil de appelen, boor het klokhuis eruit en halveer ze. Laat, tot tegen het kookpunt, gaar worden in gesuikerd water. Kook de veenbessen in het sap van 1/2 sinaasappel met suiker tot ze openbarsten en binden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|