|
|
|
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 everzwijnfilet (600 g, diepvries)
3 dl blond Ciney-bier
200 g 4 soepgroenten
8 witloofstronken
8 dunne sneetjes gezouten spek
3 eetl. boter
0,5 dl room
instantsausbinder
--kruiden:
3 kruidnagels
een snuifje tijm
1 laurierblad
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
(enkele uren op voorhand)
Laat het vlees oppervlakkig ontdooien (2 u op kamertemperatuur of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Plooi open.
Kook het witloof net niet gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en rol elke stronk in een sneetje gezouten spek.
Maak de basissaus:
smelt 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de diepgevroren soepgroenten toe. Laat al roerend enkele min. stoven. Blus met 2,5 dl Ciney-bier en kruid met de kruidnagels, laurier, tijm, peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen. Zeef de saus en druk het vocht er goed uit.
Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan alle zijden goudbruin.
Leg de witloofrolletjes rond het vlees en blus met 0,5 dl Ciney bier. Dek af en laat gaar worden in 5 à 7 min. (het vlees mag nog rozig zijn).
Haal het vlees en de witloofrolletjes uit de pan en giet er de gezeefde basissaus in. Laat even koken.
Giet er de room bij en laat lichtjes inkoken. Bind indien nodig met instantsausbinder.
Snij het vlees in schuine sneden. Geef er de saus en de witloofrolletjes apart bij en serveer met hertoginnenaardappeltjes met groenten of kroketten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|