|
|
|
Konijn met mosterd en bier |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 konijn (met lever)
33 cl Floreffe blond (1 flesje)
2 dikke uien
1 sneetje brood
4 eetl. mosterd
1 eetl. boter
--kruiden:
2 blaadjes laurier
1,5 eetl. tijm
2 à 3 kruidnagels
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
(1 u 10 min. de dag vooraf, ± 15 min. opwarmen)
Snij de uien in ringen.
Snij de korsten van het brood en strijk in met 1 eetl. mosterd.
Bak het konijn en de konijnenlever langs alle kanten bruin in een hoge kookpan en kruid met peper en zout.
Haal het konijn en de konijnenlever uit de pan en bak er de ajuin in. Hou de konijnenlever apart.
Smeer het konijn in met mosterd en leg het terug in de kookpan.
Voeg de tijm, de blaadjes laurier en de kruidnagels toe en leg het sneetje brood bovenop het konijn.
Mix de gebakken lever samen met de Floreffe en voeg toe aan het konijn. Laat gedurende ± 1 u afgedekt gaar sudderen op een zacht vuurtje. Als u te weinig vocht heeft, voeg nog 2 dl water toe.
(De dag zelf)
Warm het konijn gedurende ± 15 min. op. Roer de boterham goed door de saus tot hij helemaal opgelost is (dat dikt de saus in).
Plaats een stuk konijn op een bord. Schep er wat saus over en serveer met aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|