laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindenragout met rode wijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg hindenragout
4 dl wildfond (bokaal)
2 wortels
2 takken selder
1 sjalot
1 eetl. perensiroop
3 eetl. boter
peper en zout

Voor de marinade:
7 dl rode wijn
1 grote wortel
1 dikke ui
1 teentje knoflook
--kruiden:
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 eetl. witte peperbolletjes
  bereiding:
    (de dag vooraf)

- Snij de ui en 1 grote wortel in grove stukken voor de marinade.

- Leg de diepgevroren hindenragout in een kom en doe er de gesneden ui en wortel bij, samen met de andere ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimum 12 u trekken op een koele plaats. Schep af en toe om.



Giet de marinade door een zeef. Haal het vlees uit de zeef en dep het goed droog.


Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de blokjes hindenragout aan. Kruid met peper en zout. Schep het vlees zonder braadvet in een kookpot. Bak in de braadpan van het vlees de groenten van de marinade even aan en voeg ze bij het vlees.


Laat het marinadevocht tot de helft inkoken. Giet samen met de wildfond bij het vlees en laat 1 u afgedekt zachtjes stoven.


Snij intussen de 2 resterende wortelen, de selder en de sjalot in stukjes. Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de gesneden groenten in. Stoof zachtjes gedurende ± 10 min.
Haal het vlees, de tijm en de laurier uit de kookpan. Mix de saus met de marinadegroenten fijn of draai door een roerzeef. Laat ze tot de gewenste dikte inkoken. Kruid met peper en zout.


Werk de saus af met perensiroop. Roer de blokjes hindenragout en de gestoofde groentjes door de saus. Laat nog even goed doorwarmen. Geef er een eekhoorntjesbroodstamppot of aardappelkroketten bij.


Voor een pittige smaak kan u de saus afwerken met mosterd in plaats van perensiroop.

U kan de wortelen, selder en sjalot ook vervangen door 400 g spruitjes
Kook de spruitjes in 10 tot 12 min. beetgaar in lichtgezouten water, zonder deksel. Laat uitlekken en roer ze met de hindenragout door de saus.

U kan de hindenragout ook opdienen met eekhoorntjesbroodstamppot. Laat 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood 30 min. weken in heet water. Haal de paddestoelen voorzichtig uit het weekvocht met een schuimspaan. Hak het eekhoorntjesbrood fijn. Kook 1 kg aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af. Stoof 1 fijngesnipperde ui in 50 g boter en stoof er het eekhoorntjesbrood in. Voeg de aardappelen toe en prak het geheel fijn met een vork. Pers 2 teentjes knoflook boven de aardappelen. Voeg wat room toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zo
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats