|
|
|
Stamppot van spruitjes met varkenslapje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg aardappelpuree
750 gram kleine, harde spruitjes
150 gram mager rookspek aan blokjes
3 snuifjes nootmuskaat
4 varkenslapjes à 125 gram
50 gram boter
2 dl licht gebonden jus, ontvet
1 eetlepel mosterd
zout
peper |
|
bereiding: |
|
|
Spatel door de aardappelpuree de amper gare, zorgvuldig afgegoten spruitjes (niet spoelen!), de knoesperig gebakken blokjes rookspek, met daarbij het uitgebakken spekvet.
Bak de varkenslapjes op de gebruikelijke wijze en "blus af" met de gebonden jus. Verrijk de jus met de mosterd en laat het vlees enige minuten "bevriend" raken met de smaak ervan. Geef de stamppot gloeiend heet door, dus wellicht het best uit de oven. Presenteer het vlees apart, in de hete jus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|