laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Thaise curry-noedelsoep
  ingrediënten:
    200 gr half-om-halfgehakt
2 eetlepels fijngesneden koriander
1 fijngesneden citroenblad (djeroek poeroet)
1 gesnipperde rode chilipeper
2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
4 teentjes knoflook, waarvan 1 fijngesneden en 3 in reepjes
2 theelepels rijstebloem
50 gr laksa (bihoen of glasnoedels)
100 gr spitskool of paksoi in reepjes
1 fijngesneden lente-uitje
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 liter kippenbouillon (van tablet)
  bereiding:
    Meng het gehakt met 1 eetlepel koriander, het citroenblad, de rijstebloem, de chilipeper, de vissaus en de fijngesneden knoflook en draai er balletjes van.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de gehaktballetjes toe en laat ze op matig vuur ± 10 garen.
Doe de kool en de lente-ui bij de soep en kook die in 3 minuten beetgaar.
Bak de reepjes knoflook in 1 eetlepel olie in ± 3 minuten lichtbruin.
Breek of knip de laksa in kleinere stukken, overgiet ze in een schaal met heet water, laat ze volgens de aanwijzingen op de verpakking weken en verdeel de noedels over de soepkommen.
Schenk de hete soep erover en bestrooi met de geroosterde knoflook en koriander.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats