laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Advokaattaart
  ingrediënten:
    100 gram boter,
100 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
3 gesplitste eieren,
2 dl. (= 200 ml) advocaat,
8 blaadjes witte gelatine,
250 ml. slagroom,
200 - 250 gram lange vingers.
langwerpige cakevorm van 26 cm (hoge taart) of 30 cm.
  bereiding:
    Gelatine weken in koud water, uitknijpen en oplossen in 0,5 dl. heet water. Boter, suiker en vanillesuiker schuimig roeren met de mixer (ik doe het +/- 5 min.)Slagroom stijf kloppen en in een andere kom de eiwitten stijf kloppen (kom moet je om kunnen keren) Vervolgens de eidooiers een voor een door het boter-suikermengsel kloppen, dan ook de advocaat erdoor en de gelatine en goed doorkloppen.Vervolgens eerst de slagroom en daarna de eiwitten er voorzichtig met een grote spatel goed doorheen roeren.vervolgens ga je in de cakevorm laagjes maken. begin met de lange vingers. leg de bodem helemaal vol, daarop een laag advocaatmengsel, daarop lange vingers enz. de bovenste laag met lange vingers vol leggen. cakevorm afdekken en [b:52960ee772]circa 12 uur in de koelkast laten opstijven[/b:52960ee772]. daarna de randen los maken met b.v. de taartschep en de cakevorm omdraaien en de inhoud op een grote schaal leggen en met een kartelmes (eerst even onder heet water houden)plakken snijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats