|
|
|
Zachte chocoladetaartjes |
|
ingrediënten: |
|
|
185 g pure chocolade
185 g boter, plus extra om in te vetten
3 eieren, plus 3 extra dooiers
6 eetl. tafelsuiker
1 eetl. bloem
cacaopoeder, om te bestuiven
creme fraiche, om te serveren |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 230°C. Breek de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Voeg de boter toe en laat alles smelten.
Klop in een andere kom de eieren, dooiers en suiker tot een dik schuimend mengsel. Roer het chocolademengsel erdoor, zeef de bloem erboven en spatel alles snel door elkaar.
Verdeel het mengsel over beboterde vormpjes of ramekins. Bak de puddingen 6 minuten in de hete oven tot ze vanbuiten stevig zijn, maar vanbinnen nog zacht.
Keer elk puddinkje op een bord en verwijder voorzichtig de vorm. Garneer met een lepel creme fraiche en bestuif met cacaopoeder. Serveer meteen.
Dit zijn de meest fantastische desserttaartjes. Bak ze en zet ze in hun taartvorm in de koelkast. Haal ze uit de koelkast als de gasten arriveren zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Zet de puddinkjes, als je de tafel afruimt na het hoofdgerecht, even in de oven voor een waarlijke chocoladeverwennerij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|