laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vol-au-vent van wilde duif
  ingrediënten:
    6 duiven
250 g dobbelsteentjesspek
water zodat alle duiven onder water staan
4 peperkorrels
1 ui, met kruidnagels bestoken
2 wortels
1 eetl. peterselie
1 eetl. selderij
2 eetl. bloem
2 eetl. boter
1 vol-au-vent, of 6 kleine (bladerige bakjes)
  bereiding:
    Bak het dobbelsteentjesspek uit.
Haal het spek uit de pan en leg het apart.
Bak de duiven in het spekvet goudbruin.
Doe ze nu in een diepe pot met kokend water en peper, ui, wortel, peterselie,selderij (allemaal in stukjes gesneden.
Kook ze zachtjes totdat ze gaar zijn, minstens 2 uur.
Haal de duiven eruit. Zeef de saus.
Maak met de bloem, boeter en het duivenvocht een saus.
Snijd het vlees, wanneer het gaar is, van de duif af.
Het in stukjes gesneden vlees en het spek in de saus doen, opwarmen en in vol-au-vent serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats