laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 ovenschotel met witloof
  ingrediënten:
    rauw witloof ( 1 1/2 stronk per persoon)
gekookte ham ( 100 gr per man )
melk
bouillon blokje kip
bloem
150 gr gehakt per man
zout peper
citroensap
geraspte kaas
  bereiding:
    NB deze hoeveelheden zijn aangegeven naar de goesting van de maker van het recept, je kan ze wijzigen naargelang de eigen smaak .

Witloof fijnsnipperen en aanstoven in de boter tot het bijna gaar is.
Bestrooien met bloem ( 1 eetlepel afgestreken per persoon) eventjes laten bakken, en zoveel melk toevoegen tot het een vrij consistente massa is ( niet te dik )
Een half verkruimeld kipbouilonblokje toevoegen, plus de fijngesneden ham en het opgebakken gehakt.
Kruiden naar smaak, met peper, noostmuskaat en citroensap .

Indien gewenst in een vuurvaste schotel schotel scheppen , bestrooien met kaas en gratineren in de oven .

Opdienen met brood of met puree .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats