laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Panharing in 't zuur :
  ingrediënten:
   

  • 8 panharingen
  • schoongemaakt, zonder kop en staart
  • zout
  • 4 eetlepels bloem
  • 100 gram boter
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 1 eetlepel mosterdzaad, licht gekneusd
  • 8 peperkorrels, licht gekneusd
  • 3 dl inmaakazijn
  • 2 dl niet-koolzuurhoudende bronwater
  bereiding:
    Spoel de haringen onder stromend water af. Maak ze droog met keukenpapier en wrijf ze daarna in met zout. Laat ze 15 minuten liggen en wentel ze daarna door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit 75 gram boter en bak 4 haringen tegelijk aan weerszijden bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een diepe schaal. Voeg de rest van de boter toe en bak de overige haringen bruin. Leg ze eveneens in de schaal. Leg de uiringen bij de haringen en strooi er de mosterdzaadjes en de peperkorrels over. Verdun de azijn met de bronwater en schenk dit over de haringen. De haringen moeten n?t onder staan.
Serveertips: Na 48 uur kunnen de haringen uit het vocht worden genomen. Laat ze goed uitlekken en dien ze op als hapje bij de lunch.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats