|
|
|
Plattekaastaart |
|
ingrediënten: |
|
|
1 kg platte kaas (mager of vet),
3 grote of 3 kleine eieren,
100 gr.boter of margarine,
2 eetlepels maïzena (goed vol),
4 pakjes vanillesuiker,
1 waterglas suiker (bijna vol),
1 pakje spritskoekjes. |
|
bereiding: |
|
|
Voeg in grote mengkom alles bij elkaar, maar de eieren enkel het geel; boter smelten
koekjes apart houden
Alles goed mengen met houten lepel.
Eiwitten stijf slagen met ietsje zout.
Eiwit er verder met zachtheid onder scheppen en niet roeren.
Springvorm boteren. Fijn gedrukte spritskoekjes op de bodem leggen.
Deeg erop gieten.
50 min bakken in oven van 175° . Indien nodig voor de oven, voorverwarmen.
Laten afkoelen in de oven.
Nota : de taart is bijzonder lekker. Komt hoog bij het bakken, maar zakt onherroepelijk terug in.
Men kan ook kaastaart maken met behulp van gelatine, die is misschien mooier van uitzicht maar niet half zo lekker.
Smakelijk ! De rand van de springvorm verwijderen en opdienen op het plat van de springvorm. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|