|
|
|
Wilde eend met pit, |
|
ingrediënten: |
|
|
2 wilde eenden
1 el. groene peperkorrels
1 Spaanse peper
100 gr. mager rookspek
2 uien
1 winterwortel
bouquet garni
2 dl. rode wijn
1 rode paprika
12 olijven
allesbinder
5 el. Olijfolie
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Bak het kleingesneden spek uit in een ovenschaal en voeg de olie toe.
Bestrooi de eenden met zout en peper en schep de peperkorrels in de buikholte.
Leg de eenden in een ovenschaal.
Voeg de kleingesneden Spaanse peper, de gehakte uien, de wortel in blokjes, de bouquet garni, de wijn, de paprika in reepjes toe en plaats de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 60 minuten.
Keer de eenden regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.
Voeg de olijven in plakjes toe en verwarm het geheel nog eens ca. 15 minuten.
Bind het vocht eventueel bij met allesbinder en maak dit op smaak af met zout en peper.
Gebraden eend met pit, tomatensalade en gekookte spaghetti.
Tip:
Voeg 1 groene en 1 gele paprika toe en vervang de olijven door Amsterdamse uien.
Vraag de wildboer of hij de eenden in vieren wil snijden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|