laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazie met eiersaus
  ingrediënten:
    1 kg verse spinazie
zout
nootmuskaat
25 gram boter
eiersaus

Voor de eiersaus:
250 gram boter
1/2 dl water
1/2 dl azijn
3 eierdooiers
1 ui
blaadje laurier
paar peperkorrels
  bereiding:
    Verse spinazie in ruim water goed wassen, zodat het zand er volkomen uit is. Laat ze even uitlekken en breng intussen een grote pan met water aan de kook. Doe hierin de spinazie en kook ze vlug gaar, met open deksel. Vervolgens de spinazie overscheppen in koud water en ze daarna uit laten lekken in een vergiet. Met deze wijze van bereiden wordt de mooie groene kleur behouden.
Bij het opdienen de spinazie fijn snijden en ze opstoven met een stukje boter. Breng op smaak met zout en gemalen nootmuskaat. Schep ze in een groenteschaaltje en doe er een paar lepels eiersaus overheen. Garneer de spinazieschotel met plakjes hardgekookt ei.


eiersaus:
De boter zachtjes laten smelten, van het vuur af even laten staan, en de boter voorzichtig in een kannetje schenken.
Het water samen met de azijn, het uitje, laurier en de peperkorrels
tot de helft inkoken en daarna zeven.
Klop in een klein pannetje 3 eierdooiers los met de afgekoelde azijn.
Het pannetje in een andere pan met bijna kokend water hangen (au bain marie).
De dooiers al kloppend met een garde zolang verwarmen tot de massa helgeel en crémig wordt.
Steeds langs de bodem en de zijkant roeren.
Eerst druppelsgewijs, later in een dun straaltje de heldere boter erbij kloppen.
De créme steeds glad kloppen.
De saus au bain marie warm houden tot gebruik.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats