laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kastanjecake
  ingrediënten:
    2 eetl. water
500 gram tamme kastanjes
120 gram pure chocolade
2 dl. slagroom
100 gram suiker
1 theel. suiker
120 gram zachte boter
  bereiding:
    Was de kastanjes en kerf ze aan de bovenkant in met een scherp mes. Vul een ruime pan met water en breng de kastanjes hierin aan de kook. Laat ze vervolgens 1 uur zachtjes koken tot de kastanjes gaar zijn, laat ze dan even afkoelen en pel ze. Verwijder tevens het donkerbruine velletje. Pureer de kastanjes in een keukenmachine en doe ze over in een kom. Smelt de chocolade in het water, roer tot een dikke crème ontstaat. Meng de boter en de suiker zacht en romig en roer hier de enigszins afgekoelde chocolade en de kastanjepuree doorheen. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Klop de room stijf met de suiker en vul hiermee een spuitzak met kartelmond. Zet de vorm ongeveer 24 uur in de koelkast, stort over en verdeel de cake dan in plakken. Decoreer met rozetjes room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats