laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Knolseldersoep met truffelroom
  ingrediënten:
    1 kg knolselder in blokjes
2 gesneden uien
wat boter
2,5 l bouillon
0,5 l melk
sap van een halve citroen
Garnituur:
circa 2 dl room
teentje knoflook
1 verse truffel
  bereiding:
    Stoof de uien in wat boter en voeg de blokjes knolselder toe.
Laat verder stoven en roer af en toe.
Voeg bouillon en citroensap toe om een mooie witte kleur te behouden en gaar gedurende 10 à 15 minuten.
Voeg de melk erbij en laat nog even aan de kook komen. Pas op voor schiften bij te lang koken.
Mix de soep op hoge snelheid, zodat u een luchtige fluweelachtige structuur verkrijgt.
Giet terug in de pot en houdt de soep op temperatuur terwijl u de room bijna stijfklopt.
Wrijf eventjes met het teentje look over de rasp, neem dan de truffel en rasp deze fijn over de slagroom.
Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak en meng alles.
Dien de soep op met een flinke toef room in elk bord.
Een beetje kleingesneden peterselie, kervel of bieslook zorgen voor een kleurig accentje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats